Litt historie

Vi oppdaget Coasteering under en av våre kajakkturer i Angelsey, Wales. Mens vi padlet la vi merke til mennesker som beveget seg som amfibiedyr langs klippene. Hva er dette for noe? Og så gøy det så ut!

Det å svømme, klatre på klipper og hoppe i sjøen er ikke noe nytt, men det var i 1973 at begrepet "Coasteering" for første gang ble brukt. I boken "Sea Cliff Climbing", skrev John Cleare og Robin Collomb at "A few enthusiasts believe that coasteering will become popular and has a big future". Og de hadde så rett. Coasteeering som kommersiell aktivitet startet i Wales på 1990-tallet og er nå en av Storbrittanias mest voksende friluftsaktiviteter.

Dette hadde vi lyst til å prøve her hjemme i Norge. Med god hjelp fra Keirron Tastagh, representant fra National Coasteering Charter fikk vi etablert flere ruter i området vest av Sotra. Siden oppstarten i 2013 har vi hatt med oss mellom ??? barn og vokene på aktiviteten. Alle har så langt rest hjem med et stort smil om munnen. 

Ta en titt på denne reportasjen fra Norge Rundt sendt 14.11.214.  Velg kapittel 2: Coasteering.

 

Utstyr

Som deltager på våre aktivteter får du låne våtdrakt, hjelm, flytevest og passende fottøy. Du stiller med eget badetøy til å ha under drakten, evt et ekstra lag med ullundertøy og ullsokker. Pakk en liten sekk med ekstra varme klær til å ha på etter aktiviteten og kanskje en liten matpakke og drikke. De fleste av våre aktiviteter har oppmøte på Syltøy Skule hvor det dusjfasiliteter tilgjengelig.

Du trenger ikke hoppe fra noe du ikke vil, eller klatre noe du ikke tør. Du kan svømme og vandre rundt hvis du vil det. Denne muligeten gjør Coasteering til en aktivitet som passer de fleste. 

 

Fysisk form

Våre ordinære turer er åpen for alle som kan svømme og som er i normal fysisk form. Vi skreddersyr opplegg for grupper som ønsker mer adrenalin.